Prevođenje "coude teleskop" na mađarskom jeziku:


  Rječnik Hrvatski-Madžarski

Teleskop - prijevod : Coude teleskop - prijevod :

Ads

  Primjeri (Vanjski izvori, nije komentiran)

Teleskop?
Teleszkóp?
Radio teleskop
Rádióteleszkóp
Teleskop je vrlo snažan.
A teleszkóp megélesítheti a látást.
Ovo je prvi teleskop izumio.
Ez volt az első teleszkóp kitalált.
Najveći teleskop koji je ikada bio!
legnagyobb távcsövét ami valaha is volt!
zove teleskop na nebesima i napravio zapanjujući
úgynevezett teleszkóp a mennyekben, és felhívta a megdöbbentő
Jer su mislili da, ako imate teleskop, vi ste astronom pa to što radite je zapravo gledanje u teleskop.
Mert arra gondoltak, hogyha van egy távcsövünk, akkor csillagászok vagyunk és a mi dolgunk tulajdonképpen nem más, mint nézelődni a távcsővel.
WoldrWide teleskop će bit dostupan od ovog proljeća.
Tehát a WorldWide Telescope most tavasszal lesz elérhető.
Mislim da je to novi dio za teleskop.
Azt hiszem, a teleszkóp egy új része.
Ako otmičar ima teleskop... može vidjeti cijelu sobu.
Ha van egy távcsöve, a gyerekrabló... onnan lentről figyelheti a szobát.
Govori vam nadzornik leta. Pokrenite taj teleskop! Uključujemo Hubblea!
Teleszkópot be!
Teleskop, odlazeći u svemir, odmotava se na dva mjesta,
A távcső, amikor kiér az űrbe, kihajtódik, két él mentén.
Oh, kako Volio bih da mogu zatvoren kao teleskop!
Ó, milyen Bárcsak bezárva, mint egy távcsövet!
Bežični je teleskop digitalni fotoaparat koji sam spremio u džep.
A drótnélküli távcső egy digitális fényképezőgép volt, amit zsebrevágtam.
Jedan dan njegov teleskop je naišao na grad... visoko na vrhu planine.
Egyik nap a távcsövén keresztül meglátott egy várost Egy hegy legeslegtetetjén
Počinjem s Galileom koji je koristio prvi teleskop na svijetu za gledanje Mjeseca.
Galileivel kezdem, aki a világ első teleszkópját használta, hogy a Holdat megfigyelje.
Što je znatiželjan osjećaj , izjavila je Alice, moram biti isključuje se kao teleskop.
Milyen furcsa érzés! Mondta Alice, kell lennem leállítása, mint egy távcső.
Dok je teleskop Kepler instrument koji promatra, mi, život, ti smo koji tražimo.
S míg a Kepler űrteleszkóp az eszköz, ami mér, mi vagyunk az élet, aki keres.
No, toliko toga možete vidjeti golim okom da vam teleskop zaista ni ne treba.
De szabad szemmel is láthatóak, nincs szükség távcsőre.
Jedan od načina kako otkriti vanzemaljce je da podesite svoj radio teleskop i slušate signale.
Az egyik módja annak, hogy idegen életformát fedezzünk fel, hogy beállítjuk a rádióteleszkópunkat és hallgatjuk a jeleket.
U Galilejevom slučaju, on je imao dva problema kada je okrenuo svoj teleskop prema Saturnu.
Galileonak két problémája volt, amikor a Szaturnusz felé fordította a távcsövét.
On je također poslao Cosimo de Medici, Grand Duke of Toskana, odličan teleskop za sebe.
Azt is küldött Cosimo de Medici, a toszkánai nagyherceg, a kiváló távcső magának.
Žao nam je. KStars nije uspio da dijetektuje nijedan prikačeni teleskop, provjerite podešavanja i pokušajte ponovo.
Egy teleszkópot sem sikerült találni, kérjük ellenőrizze a beállításokat és próbálkozzon újra.
Smatram da će vas WorldWide teleskop uvjeriti da smo možda mali, no da smo uistinu značajni.
Szerintem a WorldWide Telescope meggyőz majd arról, hogy lehet, hogy aprók vagyunk, de mégis csodálatosan jelentősek.
Galileo prvi okrenuo teleskop na Saturn na 25 Srpanj 1610 i ona pojavila kao tri tijela (njegov teleskop nije bio dovoljno dobar za prikazivanje na kolutove, ali ih se pojaviti kao lobes na obje strane planete).
A Galileo az első elfordította a teleszkópot a Szaturnusz július 25 én 1610 után és úgy tűnt, mint a három szerv (a távcső nem volt elég jó, hogy bemutassák a gyűrűket, hanem az őket megjelenni lebeny két oldalán a bolygó).
To je kao kad sklapate mikroskop ili teleskop i otkrivate nove strukture našeg vlastitog ponašanja tijekom komunikacije.
Ezt egy mikroszkóp vagy teleszkóp megépítéséhez lehet hasonlítani, ahhoz, hogy új szerkezeteket fedezünk fel, melyek a kommunikációnk körüli viselkedésünket érintik.
Pružanje zvjezdanu kartu, teleskop, a neki deke tako da gosti mogu ležati na tlu i dobiti udoban.
Biztosítása csillag térkép, teleszkóp és néhány takarót, így a vendégek fekszik a földön, és kap kényelmes.
Galileo odmah vidje u komercijalne i vojne aplikacije njegove teleskop (koje on naziva perspicillum) za brodove na moru.
Galileo azonnal látta, hogy a kereskedelmi és katonai célú felhasználása távcsövével (amit neveznek perspicillum) a hajó a tengeren.
Ja, osobno, sam zapravo dijelom tima koji razvija CODEX, visoko rezolucijski spektrograf nove generacije za 42 metarski E ELT teleskop.
Tagja vagyok egy csapatnak, mely a CODEX et fejleszti, egy nagyfelbontású, következő generációs spektrográfot a 42 méteres E ELT távcsőhöz.
Posjetitelji riznice mogu vidjeti stare knjige pisane hrvatskom ćirilicom, kao i starinsko pokućstvo, glasovir, drevno oružje, teleskop i stare satove.
A kincstár látogatói horvát cirill betűkkel írott régi könyveket, régi bútorokat, zongorát, régi fegyvereket, teleszkópot és régi órákat láthatnak.
2. Podesite svoj teleskop Morate prvo poravnati teleskop da biste mogli pravilno da ga kontrolišete iz KStars a. Pogledajte instrukcije za poravnanje u dokumentaciji teleskopa. Poslije uspješnog poravnanja, povežite teleskopov RS232 interfejs na serijski ili USB port vašeg računala. Kliknite na Sljedeće da biste nastavili.
2. A teleszkóp beállítása A teleszkópot használatba vétel előtt be kell állítani. A pontos beállítási utasítások a teleszkóp használati utasításában találhatók. Ha a beállítás megtörtént, kösse össze a teleszkópot és a számítógépet egy soros vagy USB csatlakozón keresztül. Ha ez megtörtént, kattintson a Tovább gombra.
Zove se WorlWide teleskop, i rado bi zahvalio TED u i Microsoftu što su mi omogućili da vam skrenem pažnju na njega.
A neve WorldWide Telescope, és szeretném megköszönni a TED nek és a Microsoft nak, hogy megengedték, hogy az önök figyelmébe ajánljam.
To će biti na svom dijelu unserious kada nema leteće tanjure vidio u teleskop, kao što sam jednom rekao u prijateljskom razgovoru.
Lenne HIS oldalán komolytalan, Ha nincs repülő csészealjak még nem látott a teleszkóp, és egyszer azt mondta nekem, közben baráti beszélgetés.
Postoje neka mjesta koja se ne vide zato što se nalazimo u našoj galaksiji, ili zato što ne postoji teleskop sposoban za to.
Vannak helyek, ahova nem tudok betekinteni, vagy a saját galaxisunk miatt, vagy mert nincsenek meg hozzá a megfelelő teleszkópok.
Za manje od godinu dana, svijet će slaviti Međunarodnu godinu astronomije, koja obilježava 400. obljetnicu Galileovog prvog pogleda ka noćnom nebu kroz teleskop.
Kevesebb, mint egy év múlva, a Csillagászat Nemzetközi Évét fogják ünnepelni világszerte, ami a 400. évfordulóját jelöli annak, hogy Galilei először pillantott az esti égboltra egy távcsövön keresztül.
Gledajući Saturna kroz teleskop, to izgleda kao plavo zeleni disk s blagim zelene boje na rubu. Uran je vrlo sličan drugim velikim planetima.
Keresek Saturn távcsőben, úgy néz ki, mint egy kék zöld korong egy halvány zöld színű szélén. Uránusz nagyon hasonlít a többi nagy bolygók.
WorlWide teleskop uzima najbolje slike od najboljih svjetskih teleskopa na Zemlji i u svemiru, i neprimjetno ih isprepliće kako bi kreirao cjelovitu sliku svemira.
A WorldWide Telescope összegyűjti a Földön és az űrben készített legjobb távcsövekkel készült legkiválóbb felvételeket és egybefonja őket, hogy egy holisztikus nézetet alkosson az univerzumról.
Dakle, Microsoft ovaj projekt WorldWide teleskop posvećen je Jimu Grayu, koji je naš suradnik, i mnogo je njegovog rada zapravo učinilo ovaj projekt mogućim.
Tehát a Microsoft ezt a projektet, a WorldWide Telescope ot, Jim Gray emlékének szentelte, aki a kollégánk volt, és az Ő munkája nagyrésze tette lehetővé, hogy ez a projekt létrejöjjön.
Prvo, omogućuje vam da doživite svemir. WorldWide teleskop je, za mene, neka vrsta čarobnog tepiha koji vam omogućuje navigaciju kroz svemir, gdje vi želite ići.
Először, lehetővé teszi hogy megtapasztaljuk vele az univerzumot számomra a WorldWide Telescope egy varázsszőnyeg, ami segítségével átnavigálhatunk az univerzumon egy megadott helyre.
Možete to izračunati na komadiću papira u laboratoriju, uzmite teleskop, okrenite ga ka nebu i vidjeti ćete da nema mrtvih zvijezda većih od 1.4 puta mase Sunca.
Kiszámolhatod egy darab papíron a laboratóriumban, foghatsz egy teleszkópot és ráirányíthatod az égre, és látni fogod, hogy nincsenek halott csillagok, amik nagyobbak lennének a Nap tömegének 1,4 szeresénél.
Ako uzmete kameru i uperite je u nasumični komad neba, i ostavite zatvarač otvorenim, i ako vam je kamera spojena na teleskop Hubble, vidjet će ovakvo nešto.
Ha veszünk egy fényképezőgépet és az égbolt egy tetszőleges pontja felé fordítjuk, és a zárat nyitvatartjuk, feltéve, hogy a gépünk a Hubble űrtávcsőhöz van csatolva, akkor valami ilyesmit fog látni.
On ne shvaća da je teleskop nije bio dovoljno dobar da biste vidjeli različite prstenje Saturn, ali on vjeruje da Saturn je sastavljena od tri zasebne objekte.
Nem vette észre, hogy a távcső nem volt elég jó, hogy a Szaturnusz különböző gyűrűk, de azt hitte, hogy a Szaturnusz három különálló tárgyakat.
Vidimo svjetlo reflektirano s Mjeseca. Od vremena kada je Galileo usmjerio svoj stari teleskop prema nebeskim tijelima, poznati se svemir uočavao zahvaljujući svjetlu, putujući ogromnim razdobljima povijesti kozmosa.
látjuk a Holdról visszaverődő fényt, és amióta Galileo a kezdetleges teleszkópját az égitestek felé fordította, az ismert világegyetem a fényen keresztül érkezett, a kozmikus történelem végtelen korszakain át.
I onda, imao je bolji teleskop, više sitnozrnih podataka u kojima je shvatio da dok Zemlja kruži brže po Keplerovim zakonima od Saturna, onda se mi uhvatimo s njim.
És egy jobb távcsöve, jobb felbontású adatokat kapott, amiből ki tudta dolgozni, hogy ahogy a Föld gyorsabban kering Kepler törvényei szerint a Szaturnusznál, utolérjük.
Usvojili su to za svoju prvu generaciju, koja nije bila 100 metara bila je 5 metara. ali to je 5 metarski teleskop s fokalnom duljinom od oko četvrt milje.
És íme az első működő modell, ez még nem száz méter, csak öt. Ennek az ötméteres távcsőnek 400m es fókusztávolsága van.